Ateliers

Ateliers

In de ateliers gaan we niet in op individuele problematieken, maar ervaren we wat het werken met kleur en vorm met iemand doet. We werken in groepjes van 6 tot maximum 8 personen en gaan telkens twee uur aan de slag. Ervaringen worden gedeeld en kunnen leiden tot het uitdiepen van bepaalde thema’s.  Je hoeft absoluut geen creatief talent te zijn, om aan de workshops deel te nemen. Het gaat niet om het resultaat, maar om de ervaring.

Afhankelijk van de techniek worden denken, voelen  en willen aangesproken.

De ateliers worden op aanvraag georganiseerd. Thema, gebruikte technieken en aantal sessies kunnen in samenspraak bepaald worden.

Prijs: 120 € voor een sessie van 2 uur (prijs wordt gedeeld door het aantal deelnemers)

Schilderen

Kleuren raken de ziel en doen je ademen. We schilderen met een mooie kwaliteit van waterverf en gebruiken de nat-in-nat techniek.Hierdoor worden de kleuren heel intens op papier gezet en worden die ook zo ervaren. We ervaren de kwaliteit van de verschillende kleuren, de kleurschakering, de kleurstemming. Schilderen volgens de seizoenen, schilderen vanuit een verhaal, biografisch schilderen... behoren tot de mogelijkheden.


Boetseren:

De meest krachtige en universele vorm is de bol. In de drukte van ons bestaan, worden we vaak getrokken naar alle kanten. Het boetseren, het je eigen maken van de stukken klei en die vormen tot een bol, is al een ervaring op zich. Het geeft je het gevoel van helemaal bij jezelf te komen. Vanuit de bol gaan we op ontdekking naar andere vormen en ervaren ook de specifieke kwaliteit daarvan. Aarden, centeren, oprichten, ontspannen, het omvormen… zijn thema’s die aan bod komen. 


Tekenen:

Tekenen helpt je focussen en tegelijk ontspannen, het verscherpt je waarnemen. Het brengt denken en voelen samen. We gaan van eenvoudige, exacte en duidelijke oefeningen over naar waarnemingsoefeningen om tenslotte te komen tot oefeningen die vooral loslaten vragen. We doen dit aan de hand van verschillende tekentechnieken en met verschillende materialen als potlood, waskrijtjes, houtskool en pastel.